Vejce do skleničky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce do skleničky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41321 |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 736,0mg |
Draslík | 237,0mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce do skleničky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vařící vodou ponoříme vejce, musí mít pokojovou teplotu. Rozbití skořápky při vkládání vejce do vody zabráníme použijeme-li na vejce lžíci, popřípadě přidáme do vody ocet a zmírníme oheň. Vejce vaříme asi 5 minut, záleží na velikosti vajec. Asi po 5 minutách vejce vytáhneme a vychladíme pod studenou vodou, ale jenom abychom je udrželi v ruce. Uvařené a zchlazené vejce ze skořápky lžičkou vydlabeme do připravené skleničky, rozsekáme, osolíme a opepříme. Při vyškrabování vejce ze skořápky musíme dávat pozor, aby se nám kousky skořápky nedostali do vejce ve skleničce. |