Jednoduchý recept

Skopový hřbet na slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 41324
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
4 stroužek Česnek
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
50 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý celý
1200 g Skopový hřbet
60 g Slanina vepřová
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 927kJ
7% Sacharidy 25 g
63% Tuky 47 g
49% Sodík 971 mg
71% Bílkoviny 40 g

Skopový hřbet na slanině postup přípravy receptu:

1

Hřbet vcelku osolíme, potřeme česnekem a v pánvi osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji. Porcovat budeme až nakonec, kdy budou kosti měkčí. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, v pekáčku ji rozškvaříme, přiložíme hřbet, zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme pár kuliček pepře a za občasného podlévání vodou pečeme do měkka.

2

Upečený hřbet u kosti nařízneme, kost přesekneme, takto následně rozporcujeme celý hřbet na šest dílů. Šťávu v pekáčku vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a krátce povaříme.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept