Jednoduchý recept

Brambory zapékané se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41325
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
3 stroužek Česnek
1,5 dl Mléko plnotučné
50 g Mozzarella
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Čedar
25 g Sýr Parmezán
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 345kJ
9% Sacharidy 33 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 408 mg
26% Bílkoviny 15 g

Brambory zapékané se sýrem postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory 10 minut, poté necháme okapat. Brambory nakrájíme na plátky a pokládáme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme je trochou nakrájeného pórku, česneku, sýra a petrželky. Osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.

2

Smícháme smetanu, mléko, sůl, pepř a přelijeme přes brambory. V předehřáté troubě pečeme brambory 75 minut při teplotě 160 stupňů.

3

Ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept