Krůtí řízky plněné slaninou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky plněné slaninou a sýrem
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41326 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 plátek | Anglická slanina |
600 g | Krůtí prsa |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 578,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 437,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Krůtí prsa, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky plněné slaninou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí řízky naklepeme, osolíme a na každý řízek položíme tři plátky slaniny, dva plátky ementálu a špalíček nivy. Řízky přeložíme, okraje sklepneme, každý závitek ještě zajistíme jehlou a závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Smažíme pomalu po obou stranách v rozpáleném oleji. |