Recept

Košíčky s pomerančovou náplní a čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 41327

Ingredience

těsto
55 g Hera
2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
140 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
náplň
220 g Džem pomerančový
50 g Kandovaná pomerančová kůra
100 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
15% Sacharidy 56 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 70 mg
8% Bílkoviny 5 g

Košíčky s pomerančovou náplní a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 55g g Hery spolu s 60 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.

2

Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

3

Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.

4

(Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 9-12 kusů, podle síly vyváleného těsta.

5

Do misky dáme pomerančový džem, přimícháme na malé kostičky kandovanou pomerančovou kůru a džem promícháme.

6

Upravený pomerančový džem dáme po 1-2 lžičkách do připravených formiček s těstem.

7

Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.

8

Mezitím si v rendlíku, který položíme na kastrol s horkou vodou (5 dl) roztopíme mléčnou čokoládu.

9

Upečené košíčky zalijeme čokoládou, necháme je vychladnout a pak podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept