Koláč s jarní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s jarní zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4133 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cuketa |
4 ks | Listové těsto |
25 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s jarní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme listové těsto a dáme do vymazané formy. |
2 | Bešamel si připravíme z másla, mouky a mléka. Osolíme a opepříme, přidáme petrželku a dáme ho na těsto. |
3 | Rajčata, cuketu, žampiony a česnek nakrájíme na plátky. Zeleninu klademe střídavě na vrstvu s bešamelem. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě a před dokončením koláč posypeme sýrem. Ozdobíme petrželkou. |