Skopové řízky obalované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové řízky obalované
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 41330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Celer bulvový |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
150 g | Omáčka cikánská |
3 g | Pepř černý celý |
80 g | Petržel kořen |
750 g | Skopová kýta |
80 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 185,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Omáčka cikánská, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové řízky obalované postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu vcelku vložíme do vroucí vody, přidáme celer, mrkev, petržel, okořeníme celým pepřem, osolíme a povaříme půl hodiny. Maso vyjmeme, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
2 | Smažené skopové řízky podáváme s pikantní omáčkou. |