Jednoduchý recept

Nadýchané lívance se skořicí a medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41334

Ingredience

100 g Borůvky
2 kávová lžička Cukr krupice
100 g Jahody zahradní
200 ml Jogurt bílý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Maliny
10 kávová lžička Med včelí
200 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pohanková
150 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
21% Sacharidy 76 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 101 mg
23% Bílkoviny 13 g

Nadýchané lívance se skořicí a medem postup přípravy receptu:

1

Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté.

2

Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem.

Poznámka

Bílý jogurt můžeme nahradit zakysanou smetanou. Lívance můžeme podávat i s ovocnou omáčkou. Nejdříve si v troše vody rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu, přilejeme do kastrůlku se směsí ovoce, např. maliny, borůvky a rybíz, přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Podle potřeby osladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept