Nadýchané lívance se skořicí a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadýchané lívance se skořicí a medem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41334 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
100 g | Borůvky |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
200 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Maliny |
10 kávová lžička | Med včelí |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pohanková |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 200,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 166,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Jahody zahradní, Kypřicí prášek do pečiva, Maliny, Med včelí, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadýchané lívance se skořicí a medem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme hladkou a pohankovou mouku s kypřícím práškem do pečiva, skořicí, cukrem a špetkou soli. V mléce rozšleháme vejce a přiléváme do moučné směsi. Takto připravené těsto nemá být příliš husté. |
2 | Z připraveného těsta smažíme lívance, k jejich smažení je nejlépe použít lívanečník tence potřený slunečnicovým olejem. Pokud jej nemáme, můžeme použít obyčejnou pánev. Vzhledem ke konzistenci těsta, které se neroztéká, zůstanou lívance silné. Podáváme horké s medem, čerstvým ovocem a bílým jogurtem. |
Poznámka
Bílý jogurt můžeme nahradit zakysanou smetanou. Lívance můžeme podávat i s ovocnou omáčkou. Nejdříve si v troše vody rozmícháme lžičku kukuřičného škrobu, přilejeme do kastrůlku se směsí ovoce, např. maliny, borůvky a rybíz, přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Podle potřeby osladíme.