Skopová kýta pečená na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta pečená na česneku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborový knedlík |
10 stroužek | Česnek |
500 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Skopová kýta |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 4,0mg |
Draslík | 93,2mg |
Vláknina | 615,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborový knedlík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta pečená na česneku postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu bez kůže odblaníme, ořežeme přebytečný lůj, zbavíme kosti, čisté maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a kýtu zprudka osmažíme ze všech stran. Česnek utřeme se solí, vložíme do pekáčku, přidáme všechny odřezky, na ně vložíme kýtu vcelku, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Maso vyndáme a naporcujeme. Ze šťávy v pekáčku sebereme větší část tuku, do pekáčku přidáme lžíci másla, naředíme vývarem, provaříme a odstavíme. |
2 | Podáváme s bramborovým knedlíkem. |