Jednoduchý recept

Skopový paprikáš

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 41337
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
200 g Cibule
280 g Halušky
30 ml Olej rostlinný
3 g Paprika mletá pálivá
10 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
600 g Skopová plec
50 g Slanina vepřová
250 g Smetana zakysaná 11%
8 g Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 900 kcal
Kilojoule 3 767kJ
20% Sacharidy 71 g
74% Tuky 56 g
44% Sodík 888 mg
50% Bílkoviny 28 g

Skopový paprikáš postup přípravy receptu:

1

Skopové maso bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, zelenou papriku bez jádřince na slabé proužky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli, česnek, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme maso, podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme papriky, špetku mleté pálivé papriky, přilijeme rajčatový protlak a zvolna dusíme, občas podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se pokrm nepřipaloval. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme solí a pepřem.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené halušky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept