Jednoduchý recept

Květákový salát s majonézou ze žervé

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41342
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 g Květák
250 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
160 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 927kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
13% Sodík 253 mg
16% Bílkoviny 9 g

Květákový salát s majonézou ze žervé postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, slijeme a necháme okapat. Po vychladnutí květák nadrobno nasekáme.

2

Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.

3

Žervé smícháme s olivovým olejem, hořčicí, mlékem, octem a solí. V míse smícháme květák s rajčaty a cibulí. Vmícháme připravenou majonézu a salát podle chuti přisolíme.

4

Před podáváním necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvý chléb. Množství mléka do majonézy upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept