Recept

Domácí tradiční kaštanové pyré

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 41343

Ingredience

2,5 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
500 g Kaštany jedlé
2,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Rum
2 špetka Skořice mletá
2 špetka Zázvor mletý
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 227 kcal
Kilojoule 952kJ
13% Sacharidy 47 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 138 mg
5% Bílkoviny 3 g

Domácí tradiční kaštanové pyré postup přípravy receptu:

1

Jedlé kaštany omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody s lžičkou soli. Pomalu je vaříme přibližně 30 minut. Opatrně horké kaštany oloupeme z horní slupky a i z lesklé vnitřní (druhé) slupky. Kaštany z horké vody nevytahujeme najednou, ale postupně.

2

Oloupané kaštany dáme do druhého hrnce se silnějším dnem. Přilijeme 2-2.5 dl mléka, přimícháme vanilkový cukr a skořici a pomalu, pod pokličkou vaříme doměkka asi 15 minut. kaštany necháme v mléce vychladnout, pak je ponorným mixerem rozmixujeme na pyré. Dochutíme skořicí, zázvorem, rumem a cukrem podle chuti. Pokud potřebujeme pyré řidší, přidáme trochu mléka (2-3 lžíce).

Poznámka

Pyré, které nám zbude, uzavřeme do zavařovací sklenice. V chladničce nám vydrží minimálně 3 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept