Fazole se španělskou klobáskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole se španělskou klobáskou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41346 |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Kapary |
200 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 798,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé sterilované, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Klobása Chorizo, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole se španělskou klobáskou postup přípravy receptu:
1 | Na přípravu této speciality použijeme velkou pánev s nepřilnavým povrchem. Nasekanou cibuli vsypeme do pánve na rozehřátý olivový olej a opékáme asi 5 minut, přidáme nakrájený stroužek česneku a klobásku chorizo a opékáme dalších 5-6 minut. Potom přidáme scezené bílé fazole a hrášek, oloupaná a nasekaná sterilovaná rajčata, nadrobno nasekanou malou chilli papričku a kapary, balsamikový ocet, osolíme, opepříme. Dalších 5 minut prohříváme, posypeme bazalkou a podáváme. |
Poznámka
Tato specialita je velkou bílkovinovou bombou.