Recept

Kuřecí játra s těstovinami penne

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4135
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
350 g Játra kuřecí
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Penne
125 ml Víno červené
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 965kJ
27% Sacharidy 98 g
23% Tuky 17 g
15% Sodík 299 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kuřecí játra s těstovinami penne postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

3

Mezitím na rozehřátém másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kuřecí játra, nastrouhanou pomerančovou kůru a bobkové listy a na středním ohni mícháme asi 3min. Poté vyjmeme játra, do kastrolu vlijeme červené víno, protlak, smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Kuřecí játra vložíme zpět a prohřejeme.

4

Ochutíme solí, pepřem, těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept