Krémová houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová houbová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41354 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 dl | Víno portské |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 149,1mg |
Draslík | 446,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, umyjeme, nakrájíme a v pánvi na 50 g másla spolu s nakrájenou cibuli restujeme. Zalijeme vínem, povaříme, přilijeme vývar a pod poklici vaříme, aby byly houby měkké. Když jsou houby uvařené, tak přidáme smetanu, vše rozmixujeme. Rozmixovanou polévku dochutíme solí a pepřem, vhodíme 20 g másla a udržujeme v teple. |
2 | V pánvi rozpálíme 30 g másla, rozklepneme vejce, usmažíme je do tuha a vysypeme do rozmixované polévky, zamícháme a podáváme na hlubokých talířích. |
Poznámka
Houbovou polévku podáváme teplou, ozdobenou nasekaným koprem.