Recept

Krémová houbová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41354

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 dl Víno portské
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 843kJ
5% Sacharidy 18 g
43% Tuky 32 g
28% Sodík 557 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krémová houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, umyjeme, nakrájíme a v pánvi na 50 g másla spolu s nakrájenou cibuli restujeme. Zalijeme vínem, povaříme, přilijeme vývar a pod poklici vaříme, aby byly houby měkké. Když jsou houby uvařené, tak přidáme smetanu, vše rozmixujeme. Rozmixovanou polévku dochutíme solí a pepřem, vhodíme 20 g másla a udržujeme v teple.

2

V pánvi rozpálíme 30 g másla, rozklepneme vejce, usmažíme je do tuha a vysypeme do rozmixované polévky, zamícháme a podáváme na hlubokých talířích.

Poznámka

Houbovou polévku podáváme teplou, ozdobenou nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept