Fettuccine se smetanou a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine se smetanou a krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4136 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
500 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 165,3mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 269,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine se smetanou a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme. |
3 | Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme. |