Recept

Fettuccine se smetanou a krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4136
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
500 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 722 kcal
Kilojoule 3 020kJ
26% Sacharidy 92 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 343 mg
93% Bílkoviny 52 g

Fettuccine se smetanou a krevetami postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

2

Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.

3

Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept