Recept

Smažená játra s bylinkovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 41360
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Játra vepřová
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na bylinkové máslo
1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
80 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
1% Sacharidy 4 g
32% Tuky 24 g
21% Sodík 422 mg
58% Bílkoviny 32 g

Smažená játra s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.

2

Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.

3

Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.

4

Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept