Smažená játra s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená játra s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 41360 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Játra vepřová |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na bylinkové máslo | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 475,5mg |
Draslík | 423,0mg |
Vláknina | 152,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Játra vepřová, Olej rostlinný, Sůl, Bazalka, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená játra s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme. |
2 | Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme. |
3 | Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou. |
4 | Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout. |