Jablečné čatní s cibulí a octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné čatní s cibulí a octem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41368 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
200 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 kg | Jablka |
400 ml | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Rozinky tmavé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 376,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr moučkový, Hořčičné semínko, Jablka, Ocet vinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné čatní s cibulí a octem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě smíchané s octem a cukrem doměkka. |
2 | Poté vmícháme všechny ostatní ingredience a zvolna povaříme cca 30 minut. Hotové vlijeme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout. |