Jednoduchý recept

Fazole řecké

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41369
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Fazole bílé sterilované
1 polévková lžíce Olej olivový
25 g Olivy černé
2 špetka Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
4,3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 941kJ
10% Sacharidy 36 g
7% Tuky 5 g
38% Sodík 751 mg
19% Bílkoviny 11 g

Fazole řecké postup přípravy receptu:

1

Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.

2

Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept