Jednohubky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednohubky s krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41371 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
6 plátek | Chléb toastový pšeničný světlý |
1 ks | Cibule červená |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
300 g | Krevety tygří |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 7,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný světlý, Cibule červená, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Krevety tygří mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednohubky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu. |
2 | Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu. |