Jednoduchý recept

Fazole citronové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41373

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
900 g Fazole
65 g Máslo čerstvé
4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián sušený
5 polévková lžíce Víno bílé
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 986 kcal
Kilojoule 4 125kJ
41% Sacharidy 147 g
27% Tuky 21 g
27% Sodík 545 mg
90% Bílkoviny 50 g

Fazole citronové postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme fazole doměkka. Necháme je okapat a vyklopíme na předeřátou mísu.

2

Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Odstavíme a přiléváme postupně vývar a víno. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu za stálého míchání.

3

Odstavíme ze sporáku a vmícháme oregano, bazalku, tymián, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a přelijeme omáčku přes fazole.

4

Zamícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept