Fazole citronové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole citronové
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41373 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
900 g | Fazole |
65 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 127,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Oregano sušené, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole citronové postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme fazole doměkka. Necháme je okapat a vyklopíme na předeřátou mísu. |
2 | Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Odstavíme a přiléváme postupně vývar a víno. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu za stálého míchání. |
3 | Odstavíme ze sporáku a vmícháme oregano, bazalku, tymián, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a přelijeme omáčku přes fazole. |
4 | Zamícháme a ihned podáváme. |