Játrová směs na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová směs na topinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41374 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Jablka |
300 g | Játra vepřová |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
120 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 246,2mg |
Draslík | 542,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jablka, Játra vepřová, Majoránka, Olej rostlinný, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová směs na topinky postup přípravy receptu:
1 | Odblaněná játra nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | Na rozpáleném oleji roztavíme slaninu, přimícháme játra, promícháme a zarestujeme. Vmícháme jablka, rajčata, sůl a pepř. Směs asi pět minut dusíme. Poté do směsi přidáme česnek a majoránku a za stálého míchání odpaříme tekutinu a odstavíme. |
Poznámka
Směs je vhodná na topinky z chleba, které připravíme na sádle a potřeme česnekem.