Recept

Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41376
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Kari koření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
50 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
100 g Pórek
250 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
Na vývar
1 ks Bujón zeleninový
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 358kJ
15% Sacharidy 56 g
34% Tuky 26 g
8% Sodík 170 mg
46% Bílkoviny 26 g

Marinované kotlety s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem s prolisovaným česnekem a necháme v přikryté misce marinovat.

2

Ve vodě 10 minut vaříme zeleninový bujón. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější nudličky, petrželovou nať a pažitku jemně nasekáme.

3

Na 1 lžíci másla lehce osmažíme syrovou rýži, přelijeme 0,5 l zeleninového vývaru a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut.

4

Na rozpáleném oleji osmažíme kotlety z obou stran i s marinádou. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme pórek a osmažíme. Pórek zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Poté do šťávy vmícháme pomerančovou šťávu, kari a ocet.

5

Do udušené rýže vmícháme petrželovou nať a pažitku.

6

Kotlety servírujeme s kopečky rýže a přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept