Recept

Velikonoční vejce plněná nivou, paštikou a hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41377
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
120 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
70 g Paštika játrová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
50 g Salám Herkules
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Šunka dušená
70 g Sýr Niva (Rokfór)
6 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
2% Sacharidy 7 g
61% Tuky 45 g
30% Sodík 597 mg
42% Bílkoviny 24 g

Velikonoční vejce plněná nivou, paštikou a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, sýr nastrouháme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na měsíčky.

2

Vejce oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, nastrouháme je, osolíme, opepříme a utřeme se změklým máslem. Třetinu žloutků umícháme se strouhaným sýrem dohladka, třetinu s paštikou, kterou ochutíme mletou paprikou a poslední třetinu vymícháme s hořčicí.

3

Hotové náplně plníme do bílků a pod fólií necháme v chladničce vychladit.

4

Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe plněnými půlkami vajec, obložíme kornoutky ze šunky a salámu a měsíčky rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept