Pórky opečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórky opečené
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41383 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Balsamico ocet |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 720kJ
9% Sacharidy 33 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 176 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 422,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórky opečené postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozkrojíme pórky na poloviny, každý pórek potřeme olivovým olejem. |
2 | Grilujeme 7 minut, jednou otočíme. Poté pórky sundáme z grilu a pomažeme balzamikovým octem. |
3 | Osolíme, opepříme a ihned podáváme. |