Jednoduchý recept

Zelí čínské s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41384
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
500 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 88 kcal
Kilojoule 368kJ
3% Sacharidy 10 g
7% Tuky 5 g
10% Sodík 207 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zelí čínské s citronem postup přípravy receptu:

1

Listy čínského zelí oddělíme od sebe a opláchneme je. Necháme okapat, nakrájíme na plátky široké 5 cm.

2

Olej rozehřejeme ve woku, přidáme mletý zázvor, čínské zelí a smažíme 3 minuty, než začnou listy vadnout. Osolíme, přidáme cukr, promícháme a listy vyjmeme a dáme stranou. Přilijeme vodu a přidáme citronovou kůru. Přivedeme k varu.

3

Smícháme solamyl s citronovou šťávou a uděláme pastu. Přidáme ji do woku a 1 minutu vaříme.

4

Vrátíme listy zelí do woku a obalíme je v omáčce.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept