Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41387
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

3 polévková lžíce Brandy
20 g Čokoláda hořká
250 g Čokoláda na vaření
90 g Cukr krupice
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
2 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
12% Sacharidy 43 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 65 mg
17% Bílkoviny 10 g

Čokoládová mísa postup přípravy receptu:

1

Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.

2

Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi

3

10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.

4

Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.

5

Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept