Grilovaný krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný krém
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41391 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 360,8mg |
Draslík | 22,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný krém postup přípravy receptu:
1 | Formičky lehce vymažeme máslem. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem. Zahřejeme smetanu téměř k varu, a potom do ní za stálého míchání vlijeme žloutky. |
2 | Smetanu se žloutky rozdělíme do formiček. Vložíme do pekáče a přidáme tolik horké vody, aby sahala do poloviny formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut, až je povrch pevný na dotek. Necháme vychladnout. |
3 | Ztuhlý krém stejnoměrně posypeme přírodním cukrem. Dáme ho pod horký gril, až cukr roztaje a zkaramelizuje na výrazně hnědý odstín. |
Poznámka
Před podáváním chladíme 2 hodiny.