Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 177 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim
Celkový čas: | 177 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 57 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41392 |
Ingredience
16 g | Cicimek |
25 g | Ginkgo |
100 g | Hovězí kližka |
40 g | Hovězí kýta |
60 g | Kaštany jedlé |
2,3 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
6,5 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sójová |
3,5 g | Oříšky piniové |
15 g | Řeřicha |
300 g | Rýžový papír |
5 g | Shiitake houby |
1 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibulka jarní |
2 g | Cukr krupice |
6,5 ml | Olej sezamový |
6 ml | Omáčka sójová |
0,1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sezam - semena |
Kořenící omáčka | |
5,5 g | Česnek |
2,3 g | Cibulka jarní |
12 g | Cukr krupice |
6,5 g | Olej sezamový |
27 ml | Omáčka sójová |
2 g | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 186,2mg |
Draslík | 983,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 313,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Kaštany jedlé, Olej sezamový, Oříšky piniové, Řeřicha, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Sezam - semena, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej sezamový, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cicimek, Ginkgo, Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Rýžový papír, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné rýžové nudle s oblohou - Ttok ččim postup přípravy receptu:
1 | Z rýžového těsta uděláme válečky, které nařežeme na 6 cm dlouhé kousky a na každém kousku uděláme 4 hlubší zářezy, a to tak, abychom válečky neprořízli. Naříznuté válečky ochutíme sójovou omáčkou. Maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a kýtu nameleme. Namleté maso ochutíme polovinou marinády. Kaštany oloupeme, ginkgo orestujeme a oloupeme a očištěnou mrkev nakrájíme na kostky a odřežeme rohy, takže mám vzniknou kouličky, které by měly být velké asi jako oloupané kaštany. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je osušíme promnutím v utěrce. U hub odřežeme nožičky a hlavičky nakrájíme na silnější nudličky. Pinie oloupeme usušíme promnutím v utěrce. Cicimek očistíme promnutím v bavlněné utěrce, nakrájíme dužinu, kterou svineme. Cibulku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi necháme stuhnout celé vejce, které nakrájíme na kosočtverce na konečnou oblohu. Z mouky, vejce a vody uděláme těsto, které ochutíme solí a vmícháme nasekanou řeřichu. Z těsta usmažíme omeletu na konečnou oblohu. |
3 | Zářezy v rýžových válečcích naplníme umletým masem. Hovězí kližku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Vařené maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme jej na plátky 2 x 3 cm. Tyto kousky masa smícháme s druhou polovinou marinády. Vývar přecedíme přes utěrku, vývar osolíme a asi 2 minuty v něm povaříme kousky mrkve. |
4 | Po dvou minutách přidáme do hrnce kližku, kaštany, houby a rozmícháme v něm polovinu kořenící omáčky. Vývar vaříme 5 minut na prudkém ohni, potom přidáme svinutou dužinu cicimku, rýžové válečky a přimícháme druhou polovinu kořenící omáčky a vaříme 13 minut na mírnějším ohni. Na konec přidáme piniové oříšky a ginko. Pokrm podáváme teplý v miskách, ozdobený vaječnou omeletou. |
Poznámka
Rýžové válečky se nevaří hned od začátku, aby nepopraskaly.