Jednoduchý recept

S rajčatovou omáčkou noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41397

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
350 g Brambory
0,5 ks Bujón zeleninový
1 ks Cibule
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
75 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Oregano sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
9% Sacharidy 32 g
5% Tuky 4 g
27% Sodík 540 mg
17% Bílkoviny 10 g

S rajčatovou omáčkou noky postup přípravy receptu:

1

Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme.

3

Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň.

4

V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé.

5

Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme.

6

Posypeme parmezánem a podáváme.

Poznámka

Voda vroucí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept