S rajčatovou omáčkou noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- S rajčatovou omáčkou noky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41397 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
350 g | Brambory |
0,5 ks | Bujón zeleninový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 623,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
S rajčatovou omáčkou noky postup přípravy receptu:
1 | Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme rozpůlené brambory a vaříme 15 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme a rozmačkáme se solí a pepřem, prosátou moukou a oreganem. Smícháme a vypracujeme těsto. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme 4 minuty. Přidáme nasekaná konzervovaná rajčata a vývar a vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme. |
3 | Vyválíme z těsta šišku, kterou rozkrájíme na kousky velké 2,5 cm. Vidličkou zatlačíme do válečků, aby se na jedné straně vytlačil hřeben a na druhé prohlubeň. |
4 | V hrnci přivedeme vodu k varu a vaříme noky 3 minuty. Jakmile jsou hotové, vyplavou na povrch. Scedíme je a udržujeme teplé. |
5 | Vmícháme do rajčatové omáčky bazalku a noky zalijeme. |
6 | Posypeme parmezánem a podáváme. |
Poznámka
Voda vroucí.