Jednoduchý recept

Hejtmanský měšec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 414
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Citrony
10 g Hořčice
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
300 g Párky jemné
1 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk
40 g Vejce slepičí
750 g Vepřová plec
600 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
4% Sacharidy 13 g
53% Tuky 40 g
66% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 21 g

Hejtmanský měšec postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozklepeme doširoka.

2

Do středu plátků položíme propláchnuté, okapané a překrájené kysané zelí, díl oloupaného párku, plátek vařeného vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso s náplní osolíme, opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce. Kraje plátků svážeme nití.

3

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přisypeme mletou papriku a částečně zpěníme.

4

Do tohoto základu vložíme měšce, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme.

5

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a krátce povaříme.

6

Potom přidáme smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Za stálého míchání dobře povaříme.

7

Nakonec omáčku přecedíme zpět na měšce a společně krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept