Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na zelenině s vínem II

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4140
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
750 g Hovězí maso zadní
0,3 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pažitka
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kávová lžička Sardelová pasta
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 042kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 271 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí pečeně na zelenině s vínem II postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, očistíme a naklepeme. Do masa uděláme otvory nožem a naplníme je směsí ze sardelové pasty, citrónové kůry a nasekaných natí.

2

Máslo rozehřejeme a takto připravené maso na něm osmažíme ze všech stran.

3

Cibuli a mrkev očistíme, nakrájíme a přidáme k masu. Mírně osmahneme, poté podlijeme a necháme péct. Dle potřeby mírně podléváme vývarem a ke konci pečení podlijeme maso vínem.

4

Šťávu zahustíme moučným máslem (kulička ze lžičky másla a mouky) a povaříme.

5

Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.

6

Částí omáčky maso polijeme a ostatní šťávu podáme v omáčníku.

Poznámka

Jako přílohu podáváme noky z odpalovaného těsta, bramborové krokety nebo vídeňské knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept