Višňovo-ostružinová marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňovo-ostružinová marmeláda
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41401 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 254,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ostružiny, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Likér pomerančový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višňovo-ostružinová marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Višně omyjeme, očistíme a zbavíme pecek. Ostružiny omyjeme, očistíme a necháme okapat. |
2 | Do velkého hrnce vložíme višně s ostružinami, přidáme kyselinu citronovou, želírovací cukr a pomerančový likér. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání směs povaříme 5 minut a pak hrnec sundáme ze sporáku. |
3 | Takto připravenou marmeládou naplníme zavařovací skleničky a vzduchotěsně je uzavřeme. |