Borůvková marmeláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková marmeláda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41403 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 kg | Borůvky |
500 g | Cukr želírovací |
1 ks | Kyselina citrónová |
2 cl | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 117,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 81,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková marmeláda postup přípravy receptu:
1 | Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat. |
2 | Do velkého hrnce vložíme borůvky, přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou a portské víno. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut a pak hrnec ze sporáku sundáme. |
3 | Borůvkovou marmeládu nalijeme do připravených skleniček a skleničky vzduchotěsně uzavřeme. |