Jednoduchý recept

Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4141

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Citrony
750 g Hovězí kýta
1 kávová lžička Mouka pšeničná hrubá
50 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 522kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 241 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí pečeně na zelenině se smetanou (svíčková) postup přípravy receptu:

1

Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a do šťávy vmícháme smetanu smíchanou s hrubou moukou. Za stálého míchání krátce povaříme.

4

Dle chuti a potřeby přidáme před povařením strouhanou citrónovou kůru a po odstavení z ohně citrónovou šťávu.

5

Jako přílohu podáváme knedlíky anebo makaróny.

Poznámka

Maso může být ze svíčkové, roštěnce nebo kýty. Pokud máme maso ze staršího kusu, naložíme jej 1 - 2 dny před přípravou do marinády ze zředěného octa, cibule a koření. Marinádu poté spotřebujeme na podlévání masa při pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept