Kuřecí játra se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra se zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41414 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Hrášek |
225 g | Játra kuřecí |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Mouka mandlová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
150 ml | Vývar drůbeží |
100 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 194,1mg |
Draslík | 314,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hrášek, Játra kuřecí, Mandle, Olej rostlinný, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka mandlová, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra se zelím postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme od prorostlých částí a nakrájíme na stejně velké kusy. Ve wok pánvi rozpálíme olej, přesypeme do ní játra a přidáme nadrcený česnek. Přisypeme mandle a 2 minuty necháme opékat na prudkém ohni. Přidáme hrášek a na proužky nasekané čínské zelí. Celou směs poté vyndáme na talíř. |
2 | Do wok pánve nalijeme vývar, přisypeme mouku a přidáme sójovou omáčku. Obsah pánve přivedeme varu a přidáme játrovo-zeleninovou směs. |
Poznámka
Místo kuřecích jater můžete využít játra kachní či husí.