Hruškový sorbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový sorbet
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41415 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
90 g | Cukr krupice |
750 g | Hrušky |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
300 ml | Voda pitná |
10 g | Zázvor nakládaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 131,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrušky, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový sorbet postup přípravy receptu:
1 | Cukr s vodou a citronovou šťávou dáme do mísy a mírně zahřejeme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu, přidáme hrušky, strouhaný zázvor a vaříme 15 minut doměkka. Necháme vychladnout. |
2 | Oloupeme a nakrájíme několik hrušek na ozdobu. Zbytek prolisujeme. Šťávu se sirupem nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a zmrazujeme 2 hodiny, až je kašovitý. Přendáme jej do misky a šleháme, aby se rozbily všechny velké krystaly. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi. Vrátíme do mrazničky a zmrazíme dotuha. Poté dáme sorbet do chladničky změknout asi na 30 minut. Před podáváním ozdobíme. |