Recept

Vepřové maso na zázvoru s kešu oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41417
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
5 ks Chilli paprička
5 ks Cibulka jarní
2 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
100 g Ořechy Kešu
400 g Vepřové maso libové
100 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
7% Sacharidy 26 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 356 mg
44% Bílkoviny 25 g

Vepřové maso na zázvoru s kešu oříšky postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté maso osušíme a pokrájíme na proužky o tloušťce cca 1 cm. V misce si připravíme marinádu: šťávu ze 2 citronů smícháme s rybí a ústřicovou omáčkou a přidáme cukr. Vzniklou směsí přelijeme proužky vepřového masa a necháme 30 minut marinovat.

2

Oloupaný zázvor pokrájíme na drobné nudličky a namočíme ve studené vodě. Omytou chilli papričku rozkrojíme na polovinu, odstraníme z ní semínka a posekáme na malé kousky. Oloupaný česnek nasekáme na kousky. Očištěné a omyté jarní cibulky nakrájíme šikmo na asi 2 cm široké kousky. Koriandr omyjeme a ze stonků otrháme lístky.

3

Do woku s rozehřátým olejem vložíme pokrájeného vepřové maso, které jsme předtím vyndali z marinády. Masto restujeme asi 5 minut, během restování stále mícháme. Opečené vepřové vyjmeme z woku a odložíme stranou při pokojové teplotě.

4

Do woku nyní vhodíme nasekaný česnek a opečeme ho, potom přidáme kešu oříšky a 1 minutu opékáme. Vložíme ještě maso a zázvor s chilli papričkami. Pečeme 3 minuty, poté zakapeme sójovou omáčkou, zamícháme kousky jarních cibulek a lístky koriandru a ještě 1 minutu restujeme. V průběhu restování směs neustále mícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept