Recept

Vepřové maso s nudlemi a zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41425
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Fazole mungo
0,5 kávová lžička Kari pasta červená
2 kávová lžička Med včelí
160 g Nudle Mie
4 polévková lžíce Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
6 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Šalotka
400 g Shiitake houby
300 g Vepřové maso libové
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
18% Sacharidy 67 g
31% Tuky 23 g
39% Sodík 779 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové maso s nudlemi a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové maso osušíme a rozkrájíme na proužky silné asi 1 cm. V misce smícháme sójovou omáčku se zeleninovým vývarem, přidáme ocet, med a červenou kari pastu. Do takto připravené marinády vložíme nakrájené proužky vepřového masa. Marinujeme asi 30 minut.

2

Nudle Mi nasypeme do vařicí vody a připravíme podle návodu uvedeného na jejich obalu. Výhonky fazolí mungo nasypeme do síta a přelijeme přes ně vodu z nudlí, když je ještě horká. Fazole zchladíme a počkáme, až okapou. Šalotky zbavíme slupek a posekáme nadrobno. Houbám shiitake očistíme nožičky a pokrájíme je na tenké plátky.

3

Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej, na který vhodíme pokrájené šalotky s houbami, pak obojí z pánve vyndáme a nasypeme do ní vepřové maso. Vložíme k němu opečené houby se šalotkami, fazolové výhonky, marinádu, která nám zbyla a zahříváme asi 5 minut, během nich směs stále mícháme. Na závěr směs dochutíme sójovou omáčkou a šťávou z 1 citronu. Přidáme nudle a vše pečlivě promícháme. Můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept