Knedlíky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4143 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 538,5mg |
---|---|
Cholesterol | 212,6mg |
Draslík | 16,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Mléko osolíme, svaříme s máslem a pomalu vsypeme mouku a důkladně promícháme. Necháme vychladnout a postupně zapracujeme žloutky. |
2 | Těsto nakrájíme na kousky a každý naplníme ovocem. |
3 | Vaříme v osolené vodě 5 minut. |
Poznámka
Ovoce volíme dle chuti, švestky, jahody atd.