Černé nudle s kambalou a omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé nudle s kambalou a omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 41437 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Estragon |
600 g | Kambala |
1 špetka | Kari koření |
400 g | Mouka polohrubá |
50 ml | Noilly Prat |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 cl | Pastis |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř růžový mletý |
1 špetka | Šafrán |
100 g | Sépiový inkoust |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Víno bílé |
240 ml | Vývar rybí |
300 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 599,5mg |
Draslík | 782,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 887,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kambala, Kari koření, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Noilly Prat, Olej olivový, Pastis, Pepř růžový mletý, Šafrán, Sépiový inkoust, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černé nudle s kambalou a omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme těsto na nudle. V míse smícháme polohrubou mouku, 4 žloutky, 1 celé vejce, lžíci olivového oleje, sépiový inkoust a sůl. Vše vypracujeme v pevné, ale vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl dne odležet. Pomocí strojku na těstoviny vyrobíme dlouhé špagety, které během mletí pokrájíme. Černé těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout. |
2 | Při přípravě omáčky postupujeme následovně: svaříme vermut Noilly Prat, bílé víno, 120 ml rybího vývaru, šafrán a růžový pepř. Vše přes sítko prolisujeme na pánev a zbytek v cedníku si odložíme stranou. |
3 | Omáčku povaříme a přidáme smetanu. Do omáčky postupně vmícháváme 200 g nakrájeného másla. Dochutíme solí, kari a pastisem. |
4 | Plátky kambaly opláchneme a osolíme. Ohřejeme zbytek rybího vývaru a kambalu v něm 5-7 minut ponecháme (pošírujeme). |
5 | Opláchneme estragon, osušíme, otrháme lístky a nadrobno je nasekáme. Omáčku opět povaříme, přidáme scezenou usazeninu ze sítka, estragon, pažitku, a pokud je potřeba, dochutíme. |
6 | Rozpustíme máslo a promícháme v něm nudle. Nahřejeme talíře a takto upravené nudle připravíme, položíme na ně plátek kambaly a kolem přelijeme omáčkou. Teplé podáváme. |