Recept

Černé nudle s kambalou a omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41437
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 hrst Estragon
600 g Kambala
1 špetka Kari koření
400 g Mouka polohrubá
50 ml Noilly Prat
1 polévková lžíce Olej olivový
2 cl Pastis
1 kávová lžička Pažitka
1 kávová lžička Pepř růžový mletý
1 špetka Šafrán
100 g Sépiový inkoust
60 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
50 ml Víno bílé
240 ml Vývar rybí
300 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,297 kcal
Kilojoule 5 427kJ
23% Sacharidy 82 g
112% Tuky 84 g
26% Sodík 517 mg
85% Bílkoviny 48 g

Černé nudle s kambalou a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme těsto na nudle. V míse smícháme polohrubou mouku, 4 žloutky, 1 celé vejce, lžíci olivového oleje, sépiový inkoust a sůl. Vše vypracujeme v pevné, ale vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme půl dne odležet. Pomocí strojku na těstoviny vyrobíme dlouhé špagety, které během mletí pokrájíme. Černé těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.

2

Při přípravě omáčky postupujeme následovně: svaříme vermut Noilly Prat, bílé víno, 120 ml rybího vývaru, šafrán a růžový pepř. Vše přes sítko prolisujeme na pánev a zbytek v cedníku si odložíme stranou.

3

Omáčku povaříme a přidáme smetanu. Do omáčky postupně vmícháváme 200 g nakrájeného másla. Dochutíme solí, kari a pastisem.

4

Plátky kambaly opláchneme a osolíme. Ohřejeme zbytek rybího vývaru a kambalu v něm 5-7 minut ponecháme (pošírujeme).

5

Opláchneme estragon, osušíme, otrháme lístky a nadrobno je nasekáme. Omáčku opět povaříme, přidáme scezenou usazeninu ze sítka, estragon, pažitku, a pokud je potřeba, dochutíme.

6

Rozpustíme máslo a promícháme v něm nudle. Nahřejeme talíře a takto upravené nudle připravíme, položíme na ně plátek kambaly a kolem přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept