Recept

Hovězí maso s omáčkou z ústřic

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41438

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Gari
25 g Hlíva ústřičná
400 g Hovězí svíčková
200 g Nudle skleněné
4 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
2 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
4 stroužek Česnek
2 kávová lžička Čínské koření

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 400kJ
14% Sacharidy 49 g
0% Tuky 0 g
10% Sodík 195 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí maso s omáčkou z ústřic postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut.

2

Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky.

3

Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny.

4

Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept