Hovězí maso s omáčkou z ústřic - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s omáčkou z ústřic
Hovězí maso s omáčkou z ústřic
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41438 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Čínské koření |
1 kávová lžička | Gari |
25 g | Hlíva ústřičná |
400 g | Hovězí svíčková |
200 g | Nudle skleněné |
4 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
2 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pasta Sambal Oelek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 503,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čínské koření, Gari, Hlíva ústřičná, Nudle skleněné, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s omáčkou z ústřic postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut. |
2 | Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky. |
3 | Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny. |
4 | Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme. |