Zeleninové čatní s octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 615 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové čatní s octem
Celkový čas: | 615 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 600 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41440 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
8 ks | Cibule |
400 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Hřebíček |
0,5 l | Ocet vinný |
400 g | Paprika červená |
400 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
3 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 130g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 157,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Hřebíček, Ocet vinný, Paprika červená, Rajčata, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Zeleninové čatní s octem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata, papriky a cibuli nakrájíme, důkladně prosypeme solí a necháme odpočinout do druhého dne. |
2 | Poté vmícháme všechny ostatní ingredience a na mírném ohni zvolna vaříme cca 10 hodin. Necháme vychladnout, vlijeme do sklenic a uzavřeme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby odpočinutí zeleniny po dobu dvanácti hodin. Při vaření necháme pouze zvolna probublávat.