Banánovou-medová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánovou-medová zmrzlina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41442 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
500 g | Banány |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Med včelí |
300 ml | Mléko plnotučné |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 368,2mg |
Draslík | 393,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 373,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Citronová šťáva, Cukr krupice, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánovou-medová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Ušleháme do pěny žloutky a cukr. |
2 | V hrnci přivedeme mléko téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko. |
3 | Dáme vše zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme. Banány rozmačkáme s medem a citronovou šťávou. |
4 | Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku a banány. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Pak dáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním. |